Mercedes: “Nog steeds niet duidelijk wie zal racen”

09 december 2020 — Het is ondertussen woensdagavond maar nog steeds is het niet duidelijk wie er vrijdagvoormiddag in de Mercedes F1-bolide zal zitten: George Russell of Lewis Hamilton?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Lewis Hamilton liet deze week al verstaan zich opnieuw fit te voelen maar dat betekent nog niet dat we de zevenvoudig F1-kampioen komend weekend ook opnieuw in de Mercedes F1-bolide zullen zien.

Eerst en vooral moet Hamilton negatief testen en daarnaast moet Hamilton ook Abu Dhabi binnen mogen zonder nog eens enkele dagen in zelfisolatie te moeten gaan.

Ook bij Mercedes weten ze naar eigen zeggen nog niet wie voor hen zal racen. Feit is wel dat bij voorkeur op vrijdagochtend al duidelijkheid zal zijn, al bestaat theoretisch ook de mogelijkheid om de beslissing uit te stellen tot zaterdagochtend.

“Er zijn nog enkele vraagtekens met betrekking tot wie dit weekend in Abu Dhabi in de wagen zal zitten,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Lewis zijn toestand verbetert maar we zullen pas later weten of hij zal racen.”

“We zullen alles in het werk stellen om hem in de wagen te krijgen en we weten dat hij vastberaden is om zo snel mogelijk terug te racen.”

“Zijn gezondheid is echter onze prioriteit, we zullen zien wat de situatie is en vervolgens een beslissing nemen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België