Mercedes onthult oorzaak motorprobleem Lance Stroll in Canada

18 juni 2019 — Mercedes heeft de oorzaak van het motorprobleem waarmee Racing Point F1-piloot Lance Stroll tijdens een oefensessie in Canada geconfronteerd werd bekendgemaakt.


Mercedes introduceerde in Canada een spec 2-versie van haar motor. Die moest zowel het eigen team als de klantenteams in staat stellen om in Canada op over iets meer vermogen te beschikken. Gezien de erg lange rechte stukken op het Circuit Gilles Villeneuve kwam iedere extra pk goed van pas.

Tijdens de derde oefensessie had Stroll echter plots een motorprobleem wat dan weer tot de nodige zorgen leidde bij Mercedes. Grote vraag was immers of ook de andere wagens met de spec 2-motor eventueel problemen zouden krijgen.

Ondanks dat Mercedes de oorzaak van het probleem bij Stroll niet exact kende werd besloten om de andere motoren gewoon voluit hun werk te laten doen. Op een hydraulisch probleem bij Lewis Hamilton na verliep de rest van het weekend probleemloos.

Maar wat was nu de oorzaak van het probleem bij Stroll?

“De oorzaak was een kapotte bougie die vervolgens een cascade van andere problemen teweeg bracht,” aldus Mercedes tegenover ‘Motorsport.com’. “Voor het komende raceweekend zullen we echter gepaste maatregelen nemen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België