Mercedes ontkent: “We spelen niet vals met een flexibele achtervleugel”

23 augustus 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft ontkend dat zijn team gebruik zou maken van een te 'flexibele achtervleugel'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De voorbije weken doken er opnieuw speculaties op dat op zijn minst Mercedes, maar mogelijk ook andere teams, een te flexibele achtervleugel zouden gebruiken. Bij Mercedes ontkent men echter dat men een te flexibele achtervleugel zou gebruiken.

Volgens de tests is de achtervleugel van Mercedes alvast volledig legaal maar op tv-beelden is duidelijk te zien dat de achtervleugel aan het einde van het rechte stuk bij het aanremmen voor de bocht plots ‘klapt’ en daardoor ook de rolbeweging van de wagen volgt.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff doet de speculaties alvast af als nonsens: “Bij ons is dat alvast niet het geval,” vertelde Wolff tegenover het Duitse ‘Motorsport-Total’.

Volgens ‘Motorsport-Total’ kan er trouwens niet met honderd procent zekerheid gezegd worden dat Mercedes effectief met een te flexibele voorvleugel rijdt. Het zou ook een optische illusie kunnen zijn.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is alvast niet verrast dat de speculaties uit Italië komen.

“Geen idee wat voor beelden ze daar gezien hebben maar we proberen alvast niet om in de buurt van een grijze zone te komen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België