Mercedes op de sukkel

28 oktober 2012 — Mercedes wist vandaag opnieuw geen enkel punt te pakken tijdens de GP van India. De Duitsers raken meer en meer achterop.

Vooral Michael Schumacher raakt meer en meer geïrriteerd door de slechte resultaten van het team. Hij neemt binnenkort definitief afscheid van de Formule 1, en lijkt nog allesbehalve gemotiveerd. “Na mijn lekke band bij de start moest ik een hele weg afleggen naar de pits. Nadien gedroeg de wagen zich redelijk goed, maar mijn achterstand was al te groot geworden om nog iets te kunnen uitrichten. Uiteindelijk moest ik ook nog opgeven met een technisch mankement.”

Schumacher werd in het gedrum bij de start achteraan aangetikt door Jean-Eric Vergne, waardoor de Duitser een lekke band opliep.

Ook Nico Rosberg is verre van tevreden met de uitkomst van de race. Hij moest vooral vechten tegen zijn wagen, en om de wagens achter hem af te houden. Rosberg werd uiteindelijk elfde, net buiten de punten. “Het is nooit leuk om geen punten te pakken, maar vandaag hadden we het echt zwaar. We hadden gehoopt om enkele plaatsen goed te maken bij de start, maar dat lukte ons ook niet. We zijn gewoon niet snel genoeg. De problemen van de laatste weken lijken nog niet meteen voorbij, maar we leren er erg veel uit met het oog op volgend jaar.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België