logo
 

Mercedes opnieuw dominant: Hamilton twijfelt

26 juli 2014 — Mercedes heeft opnieuw de touwtjes in handen na de twee oefensessies. Zowel in de eerste als in de tweede oefensessie was het team de concurrentie een stap voor op de Hungaroring.

image
Hamilton sloot tweemaal de sessie als snelste af, gevolgd door zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg. Hamilton wist zelf in de tweede oefensessie een klein gaatje te slaan met Rosberg.

Het ziet er dus naar uit dat Hamilton ook dit seizoen favoriet nummer één is voor de overwinning. Hamilton won vorig seizoen immers eveneens de Grote Prijs van Hongarije.

Toch zijn er enkele twijfels bij de Brit. Hij heeft geen goed gevoel over de banden. Zoals bekend is de Hungaroring erg vuil op vrijdag, dit komt omdat er de rest van het jaar weinig op gereden wordt.

“De banden voelen niet prima aan”, wist Lewis na afloop van de tweede oefensessie te melden tegenover Sky Sports. Hamilton klaagt over weinig grip op de baan. “Ik weet niet of het gebrek aan grip te wijten is aan de banden of aan de baan.”

Nico Rosberg is meer tevreden over deze dag. Zoals vaker dit seizoen, moet Rosberg zijn meerdere erkennen tegenover zijn Britse teamgenoot. Maar de WK-leider ligt er blijkbaar niet van wakker.

“Voor mij was het vandaag een goede dag”, vertelde Nico tegenover de pers. “Ik was even op zoek naar de goede afstellingen, maar ik ben tevreden over de werking van de auto. Het is niet simpel op deze hobbelige baan. Door de vele bochten en kerbs lijkt het net op een stratencircuit.”

Beide rijders leggen nogmaals de nadruk op het feit dat een goede gridpositie van cruciaal belang is op de Hungaroring. Het is namelijk erg moeilijk inhalen op dit circuit. Mercedes heeft dus nog wat werk om vandaag het perfecte rondje te kunnen rijden. 

Geschreven door Frederic Schoutetens

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België