logo
 

Mercedes opnieuw nergens

12 mei 2013 — Mercedes bezette na de kwalificaties nog de volledige eerste startrij, maar viel ver terug tijdens de race, tot grote ergernis van Hamilton en Rosberg. image

Nico Rosberg startte vanop de pole, en reed een tijdje aan de leiding. Die moest hij echter snel terug afgeven, waarna de Duitser terugviel naar de zesde plaats. Rosberg kon nooit een vuist maken, en vindt dat de achterstand van Mercedes te groot aan het worden is.

“Het was een zeer moeilijke race. Ik startte goed en kende een goede eerste stint. We slaagden erin om een aantal wagens achter ons te houden, maar na de eerste pitstop moest ik mijn eigen tempo gaan rijden, waardoor ik terugviel. We bevonden ons vandaag niet onder de snelste rijders, dus het was zinloos om onze banden naar de haaien te rijden om te proberen voorin te blijven. Onze achterstand op de andere topteams wordt groter, dus we moeten er keihard invliegen om vooraan te kunnen blijven meedoen.” verklaarde Rosberg na de race.

Lewis Hamilton reageerde compleet teneergeslagen na zijn teleurstellende twaalfde plaats en meent dat zijn team heel wat werk voor de boeg heeft.

“We hebben heel wat werk. Ik verloor heel wat plaatsen, en ik zou niet weten wat de reden is. We moeten dringend terug naar de tekentafel om uit te vissen waar het precies fout liep. Mercedes is een fantastisch team, maar er is nog heel wat werk te verrichten alvorens we terug bij de andere topteams zitten. Uiteindelijk zullen we er wel geraken.” vertelde Hamilton tegen de BBC.

“Hopelijk moet ik zoiets niet meer opnieuw meemaken. Ik deed net hetzelfde als ik in Bahrein deed. Ik kon nooit voldoende grip vinden, waardoor ik niet tot pushen kwam. Van het moment dat ik dat toch probeerde, sleten de banden als sneeuw voor de zon. De andere teams hebben blijkbaar meer vooruitgang geboekt dan wij. We brachten wat upgrades mee, maar het bracht ons geen stap verder met de bandenslijtage.” reageerde Hamilton ontgoocheld.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België