Mercedes over Monaco: “Het wordt interessant”

19 mei 2015 — Bij Mercedes hebben ze er alle vertrouwen in dat ze ook in Monaco over een snelle wagen zullen beschikken.


Monaco is altijd een buitenbeentje op de F1-kalender. Het stratencircuit van Monaco valt met geen enkel ander circuit te vergelijken, al zijn er soms wel indicaties die kunnen aangeven of een wagen er goed zal presteren.

De laatste sector van het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje bijvoorbeeld. Er zijn veel nauwe bochten en Mercedes was vorig raceweekend erg snel op dat deel van het circuit. Het was ook vooral op dat deel dat Mercedes het verschil met Ferrari maakte. Het zorgt ervoor dat Mercedes vermoedt dat het ook in Monaco over een erg snelle wagen zal beschikken, al krijgen we daar donderdag pas een eerste indicatie over, wanneer een dag vroeger dan normaal de eerste oefensessies worden verreden.

“We zagen in Spanje dat onze wagen een mooi voordeel had in de derde sector. We gaan dan ook naar Monaco met enig optimisme,” aldus Mercedes-baas Toto Wolff. “Je moet echter ieder verschil met de concurrentie verdienen en het kan snel keren in de Formule 1 indien je niet top bent, vooral in Monaco.”

Er zal door de buitenwereld ook op een speciale manier naar Nico Rosberg en Lewis Hamilton gekeken worden want het was in Monaco dat Rosberg tijdens de kwalificatie een discutabel manoeuvre deed. De gemoederen daarover bij Hamilton zijn duidelijk nog steeds niet bedaard (Lees: Hamilton over Monaco: “Rosberg zal het mij niet opnieuw flikken”).

Maar bij Mercedes zelf hebben ze er alle vertrouwen in dat het een faire strijd zal worden. Ook de superzachte band, die voor het eerst dit seizoen gebruikt zal worden, kan voor het nodige spektakel zorgen.

“Het is een circuit dat veeleisend is voor de wagen met een hobbelige baan en er moet veel van versnelling gewisseld worden. We zullen ook voor de eerste keer dit seizoen de superzachte band gebruiken. het wordt een uitdaging om de banden op de juiste temperatuur te krijgen. De voorbije twee seizoen was onze wagen in Monaco erg goed en ook deze wagen is erg sterk in de bochten tegen lage snelheid. Het is echt een rijderscircuit en we zouden doorheen het weekend een opwindend gevecht moeten krijgen tussen onze rijders. Inhalen is enorm moeilijk dus het wordt cruciaal om tijdens de kwalificatie een goede ronde te rijden,” besluit Paddy Lowe, technisch directeur bij Mercedes.

Vorig jaar won Nico Rosberg de GP van Monaco, voor teamgenoot Lewis Hamilton.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België