Mercedes over nieuw F1-reglement 2021: “Nu begint de fun pas”

24 november 2019 — Volgens James Allison, technisch directeur bij het Mercedes F1 team, begint voor de teams nu pas de 'fun' wat betreft het nieuwe F1-reglement dat vanaf 2021 ingaat.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na maanden van discussies en onderhandelingen is het F1-reglement dat vanaf 2021 gehanteerd zal worden eindelijk bekend. Het nieuwe reglement moet voor meer spektakel zorgen maar voorafgaand daaraan wacht de F1-teams nog heel wat werk, dit terwijl ze ook nog volop bezig zijn met het seizoen 2020.

Bij Mercedes zijn ze alvast enthousiast dat ze eindelijk concreet aan de slag kunnen gaan met de voorbereidingen voor de wagen van 2021. Volgens technisch directeur James Allison begint nu de ‘fun’ zelfs voor de teams.

“Je moet al een rare F1-engineer zijn indien je niet opgewonden raakt door de grote hoeveelheid nieuwe regels die in zullen gaan. Je gaat op zoek naar nieuwe opportuniteiten en probeert binnen de nieuwe regels om een zo snel mogelijke wagen te maken,” aldus Allison volgens ‘Motorsport.com’.

“Het werk van de afgelopen jaren, en in het bijzonder de de climax van de afgelopen weken en maanden, was voor ons wat pijnlijk. Nu begint de fun echter. Je hebt het pamflet in je handen en je gaat er mee aan de slag.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België