Mercedes over vormdip bij Valtteri Bottas: “Niemand twijfelt aan hem”

04 oktober 2017 — Valtteri Bottas presteerde de voorbije races een heel stuk minder goed dan teamgenoot Lewis Hamilton. Toch is dit voor Mercedes geen reden om aan Bottas te beginnen twijfelen.


Valtteri Bottas kende een moeilijke GP van Maleisië, een race waarin hij op ruime afstand van Hamilton als vijfde finishte. In Monza en Singapore eindigde Valtteri Bottas wel op het podium maar slaagde hij er eveneens niet in om het niveau van Lewis Hamilton te evenaren.

Het mag duidelijk zijn, sinds de zomerpauze lijkt Bottas iets minder goed te presteren en in een vormdip te verkeren. Bij Mercedes nuanceren ze echter de situatie en schrijven ze de problemen die Bottas de voorbije races heeft ervaren toe aan de wispelturigheid van de bolide van Mercedes, de W08.

“Ik denk dat hij deze moeilijke periode zal overwinnen,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Ooit zei iemand ‘dat rustige zeeën geen doorwinterde zeelieden maken’, en indien hij zichzelf uit deze moeilijke periode kan opwerken dan zal hij daar sterker uit worden. We hebben dit jaar al erg sterke prestaties van hem gezien. Hij heeft een vormdip de voorbije races maar niemand twijfelt aan Valtteri.”

Bottas reed in Maleisië uiteindelijk wel met het pakket aan upgrades, iets waarvoor Hamilton uiteindelijk niet opteerde. Volgens Toto Wolff kan dit ertoe hebben bijgedragen dat Bottas op het circuit van Sepang minder goed presteerde?

“We hebben een wispelturige wagen. De wagen heeft een erg nauw venster waarin de banden goed presteren en optimale grip leveren. Doorheen heel 2017 bevinden we ons daar afwisselend wel en niet in,” aldus Toto Wolff.

“De rijstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Lewis was kon zich daar beter aan aanpassen dan Valtteri. Niemand kan echter eenvoudig zijn rijstijl aanpassen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België