Mercedes overweegt een B-team in de F1

02 januari 2018 — Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, liet in een interview verstaan dat hij het een slimme zet vindt van Ferrari om, via Alfa Romeo, een samenwerking aan te gaan met Sauber. Verder vindt hij dit ook een goed plan voor zijn eigen team in de toekomst.


Door de samenwerking met Sauber heeft Ferrari de eis gesteld om een piloot van haar opleidingsprogramma een racezitje te geven. Hierdoor heeft Charles Leclerc zijn zitje gekregen bij het Zwitserse team.

Ferrari heeft verder nog een sterke band met Haas, waaraan ze motoren leveren. Toto Wolff is alvast op zijn hoede voor de extra voordelen die het Italiaanse team gekregen heeft door hun laatste deal.

“Ik denk dat hetgeen Sergio Marchionne en Maurizio Arrivabene aan het bekokstoven zijn erg slim is. Ze hebben een goede samenwerking met Haas, waarvan beide partijen profijt hebben. Ze passen nu hetzelfde visionaire idee toe op Sauber. Met Fred Vasseur als teambaas hebben ze iemand die de F1 vanbinnen en vanbuiten kent en dat kan wel eens gevaarlijk worden voor ons,” gaf Wolff toe tegenover ‘ESPN’.

Wolff staat open voor het idee om het plan van Ferrari door Mercedes over te laten nemen. Sterker nog, het Duitse team is het plan al aan het onderzoeken.

“Het is iets wat we aan het overwegen zijn. Het is niet gemakkelijk want je wil aan de andere kant je eigen team niet laten afleiden door een samenwerking met een ander team. We zijn zeker niet de enige met verstandige ideeën. We hebben er besprekingen over, maar er is nog niets geregeld,” besloot Wolff.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België