Mercedes overweegt om van vijfde motor een ‘prestatiebeest’ te maken

01 maart 2016 — Mercedes overweegt om van de vijfde motor die de teams dit seizoen ter beschikking hebben een echt 'prestatiebeest' te maken.


Doordat de F1-kalender éénentwintig races telt mogen de teams dit seizoen vijf motoren gebruiken, één motor extra. Dat betekent een serieus verschil wat het inzetten van die motoren betreft want iedere motor moet dus iets minder lang meegaan. Bij Mercedes overwegen ze nu om die vijfde motor extra krachtig te maken.

“Onze plannen waren gebaseerd op twintig races waardoor we vier power units ter beschikking hadden, dat is waar al onze doelen op gebaseerd zijn,” aldus Mercedes-motorbaas Andy Cowell. “De komende twee tot drie weken zullen bepalen hoe agressief we zullen zijn vanaf Melbourne. Het zal bepalen of we gewoon vier power units plannen te gebruiken waarbij de extra power unit wordt aanzien als hulpmiddel voor wanneer een betrouwbaarheidsprobleem is, of dat we hel als ‘performance special’ willen inzetten.”

Daarbij zou die extra power unit dus als een soort ‘prestatiebeest’ aanzien kunnen worden die nog krachtiger is doordat hij maar beperkt dient mee te gaan. Vooral op circuits waar de motor enorm belangrijk is, zoals bijvoorbeeld Spa-Francorchamps of Monza, zou dat Mercedes een serieus concurrentieel voordeel kunnen geven.

“We zullen dat echter in de dagen voorafgaand aan Melbourne uitwerken. Er zijn lange runs in de fabriek en er zijn vier motoren die ingezet worden tijdens het testen om te zien of de motoren samen met de brandstof en smeermiddelen duurzaam en betrouwbaar zijn,” besluit Cowell.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België