Mercedes overweegt vroegtijdige focus op F1-bolide 2020

26 juni 2019 — Bij het Mercedes F1 team is men na de zeer succesvolle seizoensstart van dit jaar volop aan het nadenken over het omschakelen van de focus naar de F1-bolide voor volgend seizoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes won tot dusver alle races dit seizoen en zit in een luxepositie. De renstal heeft nu al een grote voorsprong en kan waarschijnlijk vroeger dan anders beginnen focussen op de wagen voor volgend seizoen.

“Je bekijkt altijd of dat mogelijk is,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Je bekijkt dat bijna iedere week en houdt rekening met hoe de punten zich ontwikkelen om daarop jouw focus te baseren.”

Volgens Toto Wolff gaat het over een beperkt aantal personeelsleden die vroeger dan normaal zich op de 2020-bolide zouden kunnen gaan toeleggen.

“Er is geen groot verschil tussen of je voor staat of niet, want je spreekt over enkele individuen die zich enkele weken vroeger op de nieuwe wagen focussen. Je hebt het dan ook maar over een beperkt percentage van het personeel.”

“Het maakt dan ook geen zeer groot verschil. De kloof die we uitgebouwd hebben zorgt enigszins voor comfort maar het is ook risicovol. We hebben acht races gereden en er zijn nog 15 races te gaan, dat is nog zo’n 500 punten. Er kan nog veel gebeuren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België