Mercedes: “Vrijdag meer duidelijkheid over motor van Hamilton”

01 april 2018 — Mercedes heeft laten weten dat het er alle vertrouwen in heeft dat Lewis Hamilton zijn motor ongeschonden uit de Australische GP is gekomen, al zal het pas aanstaande vrijdag daarover meer duidelijkheid krijgen.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Tijdens de race heb je misschien gehoord dat Lewis over de boordradio zei dat de motor warm aan het lopen was,” aldus Shovlin. “Het is een feit dat wanneer wagens dicht achter elkaar rijden, dat je dan geen ‘schone’ lucht krijgt die door de radiatoren gaat om alles te koelen.”

“We kwamen erg dicht bij onze limiet wat temperatuur betreft maar dat die limieten houden we zeer sterk in de gaten. Je kan tot aan die limieten gaan, je moet gewoon oppassen dat je er niet over gaat.”

De limiet opzoeken is uiteraard risicovol en daarom zullen we dit seizoen misschien sneller dan andere jaren zien dat teams hun rijders de opdracht geven om afstand te houden en gewoon de positie te handhaven, dit om de motor te sparen.

“Wat Lewis betreft waren we oké en net tot aan de limiet. Je hoorde Lewis over de boordradio zeggen dat hij niet voorbij Vettel geraakte en dat hij zijn motor zou sparen.”

“Vanaf dan hield hij afstand en was hij de wagen aan het koelen. We konden de motor wat terugschroeven zodat hij minder hard moest werken.”

Pas komende vrijdag zal duidelijk worden hoe het met de motor van Hamilton gesteld is.

“We hebben er vertrouwen in dat de motor oké zal zijn. We zijn erg beperkt op het vlak van tests die we kunnen doen, aangezien we de motor niet effectief mogen laten draaien. Dat mag pas in Bahrein,” aldus Shovlin.

Volgens Shovlin is het de bedoeling dat Hamilton ook de komende twee races in Bahrein en China met de huidige motor afwerkt. Er mogen dit seizoen slechts drie motoren gebruikt worden en dan is het uiteraard belangrijk om de introductie van een tweede motor in de mate van het mogelijk zo veel mogelijk uit te stellen om zo een verbeterde versie te kunnen introduceren, zowel wat betrouwbaarheid als prestaties betreft.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België