logo
 

Mercedes past hoofdsteun aan na problemen van Hamilton in Azerbeidzjan

30 juni 2017 — De Duitse formatie gaat het ontwerp van de hoofdsteun van haar F1-bolide, en meer bepaald de bevestiging ervan, aanpassen om te voorkomen dat ze opnieuw tegen dezelfde problemen aanlopen zoals in de voorbije race in Azerbeidzjan.


Lewis Hamilton leek het voorbije weekend goed op weg om de Grote Prijs van Azerbeidzjan op zijn naam te schrijven tot een losse hoofdsteun hem verplichtte een extra pitstop te maken. Het kleinood moest vervangen worden, het kostte de tweevoudige wereldkampioen de zege en hij zag Sebastian Vettel nog wat verder uitlopen in de stand voor het wereldkampioenschap.

In de fabriek in Brackley hebben ze deze week allerminst stil gezeten en zijn ze meteen aan de slag gegaan om een oplossing voor het probleem te vinden. Na onderzoek zijn ze tot de conclusie gekomen dat de bevestigingspinnen, die de hoofdsteun op zijn plaats moeten houden, niet lang genoeg waren.

Meteen na de race van zondag liet teambaas Toto Wolff in een interview al vallen dat hij dacht dat het probleem bij de bevestigingspinnen lag. Dit omdat hij opgemerkt had dat de pinnen van Mercedes gevoelig korter leken dan die van sommige andere teams.

“Voordien had ik nog nooit van het probleem gehoord,” vertelt Wolff. “De pinnetjes zijn niet echt groot.” Mercedes heeft beslist om de pinnen aan te passen om zich ervan te vergewissen dat de hoofdsteun goed vast zit wanneer hij op de auto geplaatst is. 

Toto Wolff reageerde na de race gepikeerd op de vraag van Sky pitlane-reporter Ted Kravitz toen die vroeg wiens schuld dit eigenlijk was. De Oostenrijker wil de zwartepiet niet doorschuiven naar één iemand binnen het team en gaat meer uit van het principe dat je als team wint maar ook verliest.

“Ik beschuldig niet één persoon en ik ga het ook niet toelaten dat jij dat doet,” vertelde Wolff tegenover Sky meteen na de race. “Dit team heeft drie wereldtitels behaald, ik ga nu niet één iemand met de vinger wijzen.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België