logo
 

Mercedes positief ondanks tegenvallende triple-header: “We hebben de snelste wagen”

18 juli 2018 — Ondanks het feit dat het tijdens de veelbesproken triple-header minder punten behaalde dan de concurrentie blikt Mercedes toch positief terug op de voorbije drie races.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Voorafgaand aan de triple-header had Mercedes laten weten dat het tijdens de triple-header wou toeslaan. Met haar snelle wagen wou profiteren om tijdens de drie races op drie weken tijd een voorsprong uit te bouwen in het kampioenschap.

Het tegenovergesteld is echter waar gebleken. Mercedes behaalde tijdens de drie races slechts 61 punten terwijl Red Bull 65 punten behaalde en Ferrari zelfs 98 punten. De Italianen veroverden daardoor zelfs de leiding in het kampioenschap en ook Sebastian Vettel staat aan de leiding in het rijderskampioenschap.

“We hebben niet zoveel punten behaalt tijdens de triple-header als dat we gehoopt hadden,” aldus Toto Wolff. “Veel is toe te schrijven aan fouten van onszelf. Het goede nieuws is echter dat, ondanks dat we niet het maximale uit de triple-header gehaald hebben, we toch over de snelste wagen beschikten.”

Komend weekend staat met de GP van Duitsland de elfde race op het programma, letterlijk het keerpunt in de F1-kalender die maar liefst eenentwintig races telt.

“Hockenheim is het middelpunt van het seizoen 2018. We kenden een behoorlijke eerste seizoenshelft. Langs de ene kant hebben we punten op tafel laten liggen en moesten we vaker dan gewild de schade zien te beperken. Langs de andere kant behaalden we heel wat punten en toonden beide rijders dat we over een snelle wagen beschikken.”

“Er zijn dan ook heel wat redenen waardoor we naar de tweede seizoenshelft uitkijken. We zijn hongerig en ambitieus en willen vanaf nu toeslaan,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië