Mercedes probeerde met financiële bijdrage GP van Duitsland te redden

22 maart 2015 — Deze week raakte officieel bekend dat er dit jaar geen F1-race zal plaatsvinden in Duitsland. En dat men echt alles heeft geprobeerd mag duidelijk zijn, zelfs Mercedes wou financieel bijspringen.


Vrijdag haalde de FIA Duitsland officieel van de F1-kalender nadat bekendraakte dat zowel de Nürburgring als de Hockenheimring de F1-race niet wensten en konden organiseren.

Normaal gesproken was het de bedoeling dat de GP van Duitsland dit jaar op de Nürburgring zou georganiseerd worden maar de nieuwe eigenaars bereikten geen overeenkomst met Bernie Ecclestone. Even werd gedacht om de race net als vorig jaar op de Hockenheimring te laten plaatsvinden. Beide circuits huisvesten normaal immers afwisselend de GP van Duitsland maar eerder deze week liet Georg Seiler, de directeur van de Hockenheimring, weten dat er geen hoop meer was voor de GP van Duitsland.

Voor Mercedes is het belangrijk dat de GP van Duitsland plaatsvindt en dat mag duidelijk zijn. De autoconstructeur deed zelfs een ultiem aanbod om financieel bij te springen bij de organisatie van een GP van Duitsland die dit jaar dan op de Hockenheimring zou plaatsvinden, maar het mocht niet baten.

“De organisatie van een racekalender en de individuele elementen daarvan is normaal iets voor de FIA, de houder van de commerciële rechten en de individuele promotoren van de races,” zei een woordvoerder van Mercedes tegenover de ‘Observer’. “In principe vinden we niet dat het aan de deelnemende teams is om financiële steun te verlenen aan individuele evenementen en we geloven ook niet dat het een werkbaar model is voor de toekomst.”

“Niettegenstaande is de GP van Duitsland voor ons een enorm belangrijke race die thuishoort op de F1-kalender en we hebben er dan ook alle belang bij dat die race plaatsvindt.”

“Mercedes-Benz heeft deelgenomen aan gesprekken over de organisatie van de GP van Duitsland 2015 op de Hockenheimring en dat mits een financiële bijdrage van ons. Jammer genoeg werd ons aanbod niet aanvaard,” besluit de woordvoerder van Mercedes.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België