logo
 

Mercedes, Renault en McLaren gaan 18 inch-banden voor Pirelli testen

11 mei 2019 — Pirelli heeft in Barcelona laten weten dat drie F1-teams met zogenaamde 'mule-cars' de toekomstige 18 inch-banden gaan testen: Mercedes, Renault en McLaren.

“Het is de bedoeling om drie tests te hebben in september, oktober en november,” aldus Pirelli F1-baas Mario Isola, die eerder al tijdens een exclusief interview met F1journaal.be had laten verstaan dat er dit najaar met ‘mule-cars’ zou getest worden.

De data die Pirelli verzamelt wordt nadien met al de andere teams gedeeld. Al de teams krijgen nadien de kans om zelf deel te nemen aan de tests die in 2020 gepland staan.

“We gaan in 2020 opnieuw al de teams de mogelijkheid bieden om een ‘mule-car’ te testen. Het is aan hen om te beslissen of ze dat doen of niet.”

Mercedes, Renault en McLaren zullen tijdens de drie bandentests telkens twee testdagen voor hun rekening nemen. Pirelli verwacht dat er in 2020 meer teams zullen deelnemen aan de bandentests.

“Het is hetzelfde systeem en dezelfde procedure als dat we de voorbije jaren gebruikt hebben. We bieden het aan iedereen aan en ze kunnen het aanvaarden of niet.”

“Vervolgens maken we een planning op afhankelijk van het aantal teams dat meedoet. We hebben volgend jaar 25 testdagen, net zoals de voorbije jaren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België