Mercedes-rijders “geschokt” en “weggeblazen” door verschil met Ferrari

16 maart 2019 — Lewis Hamilton was een tiende sneller dan zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas. Het gat met de derde plaats van Sebastian Vettel bedraagt zeven tienden en dat hadden ze bij Mercedes niet verwacht.

Dit bericht bekijken op Instagram

It's an all Silver front-row for tomorrow's #AusGP! Get in there, @valtteribottas. Mega effort to take P2. ߤ #DrivenByEachOther • • • #MercedesAMGF1 #Mercedes #VB77 #F1 #PETRONASmotorsport #AusGP

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Iedereen was het na de testdagen in Barcelona erover eens dat Ferrari het te kloppen team zou worden. Ook Lewis hamilton wou na de kwalificatie in Australië nog eens benadrukken dat hij echt dacht dat Mercedes trager was. Teamgenoot Valtteri Bottas had naar eigen zeggen nooit gedacht dat ze zich in deze positie zouden bevinden.

Bottas liet weten dat hij ‘weggeblazen’ was door de prestaties van Mercedes en Hamilton was het eens met de Fin, zo vertelt hij tegenover ‘Motorsport.’

“Zeker en vast, er waren geen indicaties dat we hier zo’n resultaat zouden halen. Ik voelde me wel goed omdat we een degelijk pakket hadden om mee te werken maar ik hield er ook rekening mee dat we een beetje trager zouden zijn.”

“Dat is echt waar wat we dachten nadat we de analyse van de testen in Barcelona gezien hadden: we waren trager dan Ferrari.”

“We hebben niets veranderd aan de auto maar we begrijpen hem wel beter.”

“Gisteren was Ferrari bij ons, aanvankelijk leken ze veel brandstof aan boord te hebben maar toen dat niet meer het geval was presteerden ze naar verwachting.”

“We dachten dat we dichterbij waren dan we verwacht hadden na de testen en toen verloren ze plots wat in de laatste vrije training. Dat hadden we niet verwacht.”

“Het is een echte schok,” besluit Hamilton

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België