Mercedes: “Samenwerking met Red Bull lijkt aantrekkelijk”

14 augustus 2015 — Gaan Red Bull en Mercedes dan toch samenwerken?


De voorbije weken waren er geruchten dat Red Bull en Mercedes eventueel een samenwerking zouden overwegen op het vlak van de levering van Motoren. Red Bull en haar huidige motorpartner Renault gaan door een diep dal en het contract tussen beide partijen loopt eind 2016 af.

Voorlopig bestaat er nog geen duidelijkheid over de toekomstplannen die Renault heeft met de Formule 1, maar Red Bull is al geruime tijd op zoek naar een alternatieve motorleverancier. Daarbij viel eerder al de naam van Mercedes en ook bij Mercedes geven ze nu toe dat een samenwerking aantrekkelijk lijkt, al zijn er aan een eventuele samenwerking ook nadelen gebonden.

“Er is een overeenkomst tussen Red Bull en Renault we willen ons niet mengen tussen beide partijen,” aldus Toto Wolff van Mercedes tegenover ‘La Gazzetta dello Sport’. “Alhoewel, wanneer ik spreek als vertegenwoordiger van Mercedes-Benz Motorsport en ook als vertegenwoordiger van de Formule 1, dan moet ik zeggen dat het een aantrekkelijke opportuniteit is waarbij we een merk dat populair is bij jongeren zouden binden aan een merk dat zeges behaalt.”

“Maar natuurlijk, als hoofd van het team, dan is het geen ideale situatie aangezien je een concurrent sterker zou maken, een concurrent die ook wagens weet te bouwen die kunnen zegevieren.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België