logo
 

Mercedes: “Spanningen tussen Hamilton en Rosberg kunnen leiden tot wijzigen rijdersduo”

02 december 2015 — Volgens Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, kunnen de spanningen tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg ertoe leiden dat de renstal haar rijdersduo dient aan te passen.


De relatie tussen Hamilton en Rosberg is reeds enige tijd vertroebeld. Vooral toen er tijdens de GP van België vorig jaar een aanrijding was tussen Rosberg en Hamilton zat het spel op de wagen. Eerder al sprak Hamilton over een discutabel manoeuvre van de Duitser in Monaco.

Uiteindelijk werd Hamilton eind vorig jaar wereldkampioen en konden we ons opmaken voor een spannend vervolg in 2015. Tijdens de eerste races van het seizoen overklaste Hamilton echter Rosberg. Hierdoor verdween de spankracht in het kampioenschap veel sneller dan verwacht. Ook van spanningen tussen beide rijders was er amper sprake. Daarin kwam de voorbije twee maanden echter verandering.

Voorafgaand aan het behalen van Hamilton zijn derde wereldtitel waren er enkele discutabele manoeuvres van de Brit. Na het behalen van die derde wereldtitel deed Hamilton vervolgens steeds vaker zijn beklag over de wagen, die volgens hem in het voordeel van Rosberg zou aangepast zijn. En onlangs was er ook nog het moment tijdens de persconferentie na afloop van de GP van Abu Dhabi (lees: VIDEO: Hamilton en Rosberg geven elkaar geen kerstcadeaus). Het mag duidelijk zijn, de spanningen tussen beide rijders zijn opnieuw hoog opgelopen. Samen vrolijk op de foto gaan hoort er sinds enkele weken dan ook niet meer bij.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal Mercedes in de toekomst eventueel moeten overwegen om haar rijdersduo te wijzigen indien de spanningen tussen beide rijders niet afnemen.

“Soms ondervinden we problemen om een race te winnen op zondag en is er één van beide rijders niet tevreden,” aldus Toto Wolff tegenover Motorsport.com. “Dat sijpelt vervolgens dan door naar het team en dat moet ophouden.”

“Het is volgens mij belangrijk om getalenteerde en snelle rijders in onze wagens te hebben. We willen echter ook rijders die vriendelijk met elkaar omgaan.”

In het slechtste geval kan dat er dus toe leiden dat Mercedes haar rijdersduo aanpast.

“We namen de beslissing om twee gelijkwaardige rijders te hebben, om zo de progressie die het team boekt te versnellen en beter te maken. Het was drie jaar geleden een weloverwogen beslissing die we toen namen. Naar de toekomst toe zullen we zien of die beslissing nog steeds het beste voor het team is. Personaliteit en karakter zijn cruciaal om een team succesvol te maken,” vindt toto Wolff.

“Indien we het gevoel krijgen dat dit niet meer overeenstemt met onze algemene consensus, sfeer en filosofie binnen het team, dan overwegen we om een beslissing te nemen met betrekking tot ons rijdersduo.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België