Mercedes start zoektocht naar de nieuwe Lewis Hamilton

08 februari 2018 — Het Mercedes F1 team start actief een zoektocht naar nieuw jong talent dat mogelijk Lewis Hamilton binnen enkele jaren moet opvolgen.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laat verstaan dat Mercedes actief aan het bekijken is wie er Lewis Hamilton eventueel binnen enkele jaren kan opvolgen. Met Esteban Ocon zit er momenteel reeds een Mercedes-protégé bij het Force India F1-team maar dat betekent daarom nog niet dat Ocon binnenkort voor Mercedes zal racen.

De kans is immers groot dat Lewis Hamilton nog enkele jaren voor Mercedes in de F1 zal racen en ook teamgenoot Valtteri Bottas zal er uiteraard alles aan willen doen om zijn racezitje bij Mercedes te behouden. Tegelijkertijd is Mercedes ook actief aan het kijken of er in de lagere raceklassen jong talent rondrijdt dat Hamilton eventueel binnen enkele jaren zou kunnen opvolgen.

“We proberen onze ogen open te houden om te zien of we de volgende Lewis Hamilton kunnen vinden voor binnen vijf, zes of zeven jaar, wanneer Lewis beslist dat hij de Formule 1 voor bekeken houdt,” aldus Toto Wolff. “We hanteren daarbij een open mindset en kijken daarbij zelfs naar de karting.”

“We ondersteunen momenteel een Italiaanse jongen van amper twaalf jaar. We doen dat graag. Het draait hem gewoon rond het vroeg spotten van talent, waar ze zich momenteel ook bevinden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België