Mercedes stelt zich nog steeds vragen over haar F1-bolide

16 juni 2017 — Ondanks de dominante overwinning van Mercedes tijdens de GP van Canada stelt de renstal zich nog steeds heel wat vragen over haar F1-bolide van dit seizoen, de W08.


Lewis Hamilton behaalde op eenvoudige wijze de overwinning tijdens de GP van Canada. De Brit kon zo herstellen van het dramatische raceweekend in Monaco. In de strijd om de titel deed de Brit een goede zaak door te naderen op wk-leider Sebastian Vettel.

Teamgenoot Valtteri Bottas zorgde er mee voor dat Mercedes een op het eerste zicht eenvoudige dubbeloverwinning kon behalen. Bij Mercedes zitten ze echter nog steeds met de handen in het haar wat betreft het gedrag en de performance van hun wagen. De Mercedes W08 blijkt op de verschillende circuits immers niet consistent te presteren waarbij er zelfs tijdens hetzelfde raceweekend tussen beide rijders een serieus verschil in het gedrag van de wagen kan zitten.

“Hamilton en Bottas hadden een gelijkaardige afstelling, toch verhoogde het gripniveau van Lewis doorheen de kwalificatiesessies terwijl Bottas zijn gripniveau verminderde,” aldus Toto Wolff. “We hebben daarvoor geen duidelijk verklaring. Zo’n kleine vraagtekens blijven we hebben en die moeten we zien op te lossen.”

De volgende grote uitdaging wacht Mercedes al binnen een week in Baku, tijdens de GP van Azerbeidzjan.

“Het zal opnieuw een uitdagende situatie worden,” blikt de motorsportbaas van Mercedes vooruit. “Vorig jaar kenden we een moeilijke race, volledig anders dan anders. Momenteel moeten we alles van race tot race bekijken, rustig blijven en punten verzamelen.

“Er zullen goede en zeer goede raceweekends zijn, maar er zullen er ook barslechte zijn,” vat Toto Wolff het seizoen samen. “Wij hadden een erg slecht weekend in Monaco en Ferrari had dat in Canada. Alles draait rond de schade beperken.”

Het belooft dus nog een spannende titelstrijd te worden voor zowel Mercedes als Ferrari.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België