Mercedes: “Te lang hard moeten werken om ons voordeel zomaar aan Red Bull te geven”

23 september 2015 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft tijdens een interview met de officiële F1-website te kennen gegeven waarom Mercedes aan Red Bull geen motoren wil leveren.


Red Bull is na de vroegtijdige stopzetting van haar samenwerking met Renault op zoek naar een nieuwe motorenleverancier. Red Bull klopte daarvoor ook aan bij Mercedes. Het ziet zich waarschijnlijk echter genoodzaakt om motoren van Ferrari af te nemen aangezien de Duitse autoconstructeur geen motoren aan Red Bull wil leveren.

Mercedes verwijst naar haar lange strijd en het vele harde werk dat is voorafgegaan aan de huidige goede resultaten. Het team kende aanvankelijk een periode met erg teleurstellende resultaten maar slaagde er dankzij haar harde werk in de huidige uitstekende resultaten te behalen.

“We hebben samen met onze raad van bestuur besloten dat wij als motorenleverancier, en als team, nadat we in 2010 in de Formule 1 stapten, erg lang en hard gewerkt hebben om de huidige successen te behalen,” vertelde Toto Wolff tegenover de officiële F1-website.

“Daarom hebben we twee weken geleden besloten om geen motorendeal aan te gaan met Red Bull. We wensen ons model verder te zetten waarbij we onafhankelijk private raceteams willen ondersteunen, en dat terwijl we onze huidige overeenkomsten met andere partners willen respecteren. Daarnaast willen we ons vooral blijven focussen op ons eigen team.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België