logo
 

Mercedes: “Te vroeg om over contractverlenging Rosberg te praten ”

19 december 2015 — Eind 2016 loopt het contract van Nico Rosberg af maar volgens Mercedes is het te vroeg om nu al met Rosberg over een contractverlenging te beginnen praten.


Nico Rosberg rijdt al voor Mercedes sinds deDuitse autoconstructeur eind 2009 besliste om vanaf 2010 opnieuw met haar eigen fabrieksteam deel te nemen aan de Formule 1. Aanvankelijk was Rosberg de teamgenoot van Michael Schumacher, waarna hij het rijdersduo met Lewis Hamilton vormde.

De voorbije twee seizoenen moest Rosberg telkens in Lewis Hamilton zijn meerdere erkennen tijdens de titelstijd. Tijdens de laatste races van het seizoen 2015 was de Duitser de meerdere van Hamilton, al was de titelstrijd dan uiteraard reeds beslecht.

Aangezien Rosberg zijn contract bij Mercedes eind 2016 afloopt kan het speculeren over een eventuele contractverlenging beginnen. Volgens Mercedes is het echter te vroeg om nu al met Nico Rosberg te spreken over een eventuele contractverlenging.

“Onze line-up is een fantastische line-up,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tegenover Autosport. “Allebei maken ze een belangrijk deel uit van het team en zijn ze verantwoordelijk voor waar we ons vandaag met het team bevinden.”

“Het is vandaag nog te vroeg om over een contractverlenging voor Rosberg te praten. Ik wil eerst zien hoe het seizoen verloopt. Op sommige gebieden willen we ons als team verder ontwikkelen en laat ons afwachten hoe dat verloopt.

Toto Wolff liet onlangs nog verstaan dat Mercedes eventueel haar rijdersduo in de toekomst moet bijsturen indien de spanningen tussen beide rijders te hoog blijven oplopen. Vooral Lewis Hamilton zorgde tijdens de laatste races van het seizoen voor heel wat spanningen binnen het team. Het is dus nog niet zeker dat Hamilton en Rosberg ook na het seizoen 2016 het rijdersduo bij Mercedes zullen blijven vormen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België