logo
 

Mercedes tekent protest aan tegen tijdstraf Nico Rosberg

10 juli 2016 — Mercedes gaat niet akkoord met de tijdstraf die Nico Rosberg kreeg na afloop van de GP van Groot-Brittannië en tekent protest aan.


Nico Rosberg kreeg een tijdstraf van tien seconden omdat het team een inbreuk zou gepleegd hebben tegen artikel 27.1 van het sportief reglement van de Formule 1. Dat stelt dat een rijder volledig zelfstandig zijn wagen moet besturen en dat er dus geen cruciale informatie hierover mag meegedeeld worden over de boordradio.

Mercedes tekende in een reactie op de beslissing protest aan tegen de tijdstraf. Rosberg verloor door de tijdstraf immers zijn tweede plaats alsook drie belangrijke wk-punten.

Het team had na de bekendmaking van de tijdstraf een uur de tijd om protest aan te tekenen, wat het dus ook deed. Daardoor is de raceuitslag voorlopig onder voorbehoud. Mercedes moet nu binnen de 96 uur beslissen of het doorgaat met haar protest tegen de tijdstraf van Nico Rosberg.

Indien Mercedes daadwerkelijk haar protest doorzet is het voorlopig nog onduidelijk wanneer dit protest door de FIA zal behandeld worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België