Mercedes-topman: “Iedereen gaat me haten voor wat ik voorstel in de F1”

20 september 2020 — James Allison, technisch directeur bij het Mercedes F1 team, heeft een opmerkelijk voorstel gedaan om in de Formule 1 te introduceren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

In een video op YouTube waarin hij vragen beantwoordt heeft James Allison als technisch directeur van het Mercedes F1 team een opmerkelijk voorstel gedaan, een voorstel waarvan ook het eigen Mercedes F1 team een nadeel zou ondervinden.

Volgens Allison zou het immers een goed idee zijn om de blauwe vlaggen in de Formule 1 af te schaffen. Die blauwe vlaggen worden aan rijders getoond die op een ronde gezet worden. Die rijders moeten na het tonen van de blauwe vlag immers vlot aan de kant gaan.

Allison is er van overtuigd dat het afschaffen van de blauwe vlaggen voor meer spektakel tijdens de races kan zorgen.

“Ik zou in het sportief reglement een wijziging willen aanbrengen,” aldus de technisch directeur van het Mercedes F1 team in een video op YouTube.

“Iedereen rondom mij zal me nu waarschijnlijk gaan haten nu ik dit zeg. Ik weet ook zeker dat Toto (Wolff) het er niet eens mee zal zijn maar ik zou zeggen dat we de blauwe vlaggen moeten afschaffen.”

Voor het Mercedes F1 team zou het uiteraard niet interessant zijn om dergelijke regel te introduceren. Bovendien is in het verleden al gebleken dat de F1-bolide van Mercedes zeer snel is als hij vrije baan heeft maar eenmaal hij achter een andere wagen rijdt is de dominantie een stuk minder.

“Het zou de races voor een snelle wagen tot een absolute nachtmerrie kunnen maken want de langzamere wagens gaan niet meer uit de weg voor ons. We zouden ons doorheen al die wagens moeten strijden en dat zou elke race zeer interessant maken.”

In onderstaande video kan je alle vragen bekijken die James Allison van Mercedes beantwoordde:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België