Mercedes: “Uit respect voor de verliezer geen bijzonder t-shirt om wereldkampioen te vieren”

19 november 2014 — Komend weekend wint sowieso een Mercedes-piloot de wereldtitel bij de rijders en traditioneel hoort daar een bijzonder t-shirt bij voor de wereldkampioen maar dat zal niet het geval zijn bij Mercedes.


Toto Wolff verklaarde eerder reeds dat hij vindt dat beide rijders de wereldtitel verdienen. Na de GP van Abu Dhabi zal er ongetwijfeld in één helft van de garage van Mercedes gejubeld en gefeest worden, terwijl het in de andere helft stil zal zijn.

Mercedes bevindt zich immers in een positie waarbij één rijder enorm blij zal zijn en de andere enorm hard teleurgesteld. Uit respect voor de verliezer zal Mercedes geen speciale t-shirts voor de nieuwe wereldkampioen meenemen naar Abu Dhabi.

“Woensdag heb ik een gesprek gehad met Lewis,” zei Toto Wolff tegenover het Oostenrijkse ‘SportWoche’. “En hij heeft het erg duidelijk verwoord: ‘Zondag wordt het voor één van beide de mooiste dag uit zijn carrière en voor de andere de bitterste uit zijn carrière’. Daarmee heeft hij op sportief vlak aangetoond wat er allemaal op het spel staat tijdens die ene race.”

“We zullen geen gebruikelijke t-shirts om de wereldtitel te vieren meebrengen,” aldus Wolff. “We willen de verliezer in ons team het niet aandoen dat hij zo’n t-shirt moet aantrekken.”

“Ik zal niet al te veel vieren zondag. Mijn belangrijkste taak zondag zal erin bestaan om de verliezer bij te staan,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België