Mercedes verwacht een spannende strijd met Ferrari en Honda

06 februari 2016 — Mercedes weigert om te geloven dat ze ook in 2016 op dominante wijze beide kampioenschappen gaan winnen. Ze verwachten immers meer tegenstand van zowel Ferrari als Honda.

image
De afgelopen twee jaren zijn er heel wat records gesneuveld in de Formule 1 door Mercedes. Sinds de overstap naar V6-motoren heeft Mercedes de touwtjes in handen. Ze wonnen twee jaar na elkaar beide kampioenschappen en staan op pole positie om ook in 2016 de titels te winnen.

Mercedes is er immers van overtuigd dat de concurrentie grote stappen vooruit zal zetten, hoewel Mercedes over de winter ook niet stil zal gestaan hebben.

“Het is merkwaardig tot wat Ferrari in staat is geweest het afgelopen jaar”, vertelt Andy Cowell, algemeen directeur van Mercedes AMG. “De verbeteringen bij Ferrari hebben ze te danken aan hun aanpassingen binnen het team en hun enthousiasme speelt ook een grote rol. In onze fabriek vragen de mensen zich af: hoe zullen we er dit jaar voor staan?”

Ook McLaren-Honda wordt door Mercedes gezien als een belangrijke concurrent voor het seizoen 2016. “Niemand gaat er bij ons van uit dat we gaan winnen. We nemen aan dat Ferrari ons dit jaar gaat verslaan en dat Honda een grote bedreiging voor ons vormt.”

“Honda kwam snel de Formule 1 binnen”, verklaart Cowell waarom hij Honda als zware concurrent beschouwt. “Vorig jaar hebben ze veel zaken geleerd onder de ogen van de fans, maar ze zijn erg vastberaden. We zijn er ons van bewust dat McLaren veel werkt met de verzamelde data, dus ze zullen vast grote stappen gezet hebben met hun nieuwe wagen.”

“Daarnaast heb je ook nog het nieuwe Renault”, gaat Cowell verder. “Ook zij zijn vastberaden terug te keren. Ze zijn nu meer betrokken in de Formule 1 door hun eigen team. Hoe dan ook, er staat ons een mooi jaar te wachten”, beëindigt Andy Cowell zijn gesprek met Autosport.


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: HondaRenaultFerrariMercedes

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië