logo
 

Mercedes verwacht ‘extreme’ strategieën in China

12 april 2016 — Volgens Paddy Lowe van Mercedes mogen we heel wat interessante, en misschien wel extreme, strategische beslissingen in China verwachten.


Doordat er vanaf dit seizoen drie verschillende bandencompounds gebruikt mogen worden zal dat in China voor heel wat strategische mogelijkheden en verrassingen zorgen.

“Het circuit van Shanghai belast de banden op een compleet andere manier dan Melbourne of Bahrein,” aldus Lowe. “We krijgen echter dezelfde drie bandencompounds ter beschikking waardoor het interessant zal zijn hoe alles zal verlopen.”

“Het is de eerste keer dat we de superzachte bandencompound op dit circuit zullen gebruiken en dat dankzij de nieuwe regelgeving. Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat we een herhaling van in Bahrein zullen zien maar dan extremer. De beste band om op te kwalificeren was daar niet de beste bandencompound voor de race.”

Volgens Paddy Lowe kan dit er in China voor zorgen dat we een extreme situatie krijgen.

“Ieder team wil op de superzachte band kwalificeren maar indien die band tijdens de race last begint te krijgen van graining dan kan het zijn dat we reeds tijdens de eerste vijf ronden wagens de pits zien inrijden,” aldus Lowe. “Er zal op vrijdag heel wat geanalyseerd moeten worden. Er zullen ongetwijfeld enkele interessante strategische beslissingen voor de kwalificatie en de race genomen worden.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België