Mercedes verwacht sterke prestatie in Monaco

18 mei 2012 — Voor Mercedes verliep de GP van Spanje in mineur. Schumacher moest opgeven na een aanrijding met Bruno Senna en Nico Rosberg finishte zevende. Mercedes verwacht echter een veel betere prestatie in Monaco.

Het stratencircuit zou heel wat beter bij de Mercedes W03 moeten passen en de verwachtingen bij Mercedes zijn dan ook hoog gespannen.

“Ik ben altijd snel geweest in de straten van Monaco en ik denk dan ook dat een sterk resultaat mogelijk is,” blikt Nico Rosberg vooruit op de GP van Monaco. “De eigenschappen van het circuit zouden veel beter bij onze wagen moeten passen. Zoals we reeds vaker dit seizoen gezien hebben zal het beheersen van de banden cruciaal zijn. Met vijf verschillende winnaars de voorbije races maken minstens tien verschillende rijders kans op de overwinning in Monaco”.

Ook teamgenoot Michael Schumacher kijkt uit naar de GP van Monaco. De Duitser won er meermaals en de race op het stratencircuit is altijd één van de hoogtepunten gedurende het seizoen.

“Iedere keer wanneer je naar Monaco gaat kijk je er echt naar uit om eindelijk op dat circuit te kunnen rijden,” aldus Schumacher. “Uiteraard zorgt mijn gridpenalty niet voor een positieve bijdrage aan dat gevoel maar het zorgt er wel voor dat je nog harder je best gaat proberen doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we goed gaan presteren in Monaco. Iedereen in de fabriek heeft heel wat tijd en werk gestoken in de ontwikkeling van onze wagen. Laat ons dan ook het beste van het weekend in monaco maken.”.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België