Mercedes vindt oorzaak van beschadiging F1-bolide Hamilton

22 maart 2019 — Het Mercedes F1 team lijkt de oorzaak van de schade aan Lewis Hamilton zijn bolide tijdens de GP van Australië te hebben gevonden. Die beschadiging zorgde ervoor dat de Mercedes W10 van Hamilton veel minder goed presteerde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Tijdens een inspectie van Lewis zijn wagen na de race hebben we een beschadiging gezien aan iets dat we de ‘tyre seal area’ noemen,” aldus Mercedes-strategist James Vowles tijdens ‘Pure Pitwall’ waarin de renstal terugblikt op de Australische GP.

“We zagen een stuk afgebroken carbon aan de vloer vlak voor een achterband. Op aerodynamisch vlak is dat een erg gevoelig deel van de wagen, zowel wat de downforce als de balans van de wagen betreft. We denken dat de schade is ontstaan terwijl Lewis over enkele kerbstones reed.”

Het mag duidelijk zijn dat zelfs de kleinste beschadiging aan aan F1-bolide de prestaties ernstig kan verstoren, alles hangt af van waar de schade juist plaatsvindt en hoe belangrijk dat onderdeel is voor de balans van de wagen.

Opvallend is echter wel dat Mercedes voorafgaand aan de race aan datzelfde onderdeel werkte, zo blijkt uit foto’s van F1i. De engineers van Mercedes zullen ongetwijfeld tegen de GP van Bahrein het specifieke deel van de vloer verstevigen in de hoop een herhaling van het probleem te voorkomen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België