logo
 

Mercedes vindt oorzaak van probleem met remschijf van Hamilton niet

26 juli 2014 — Het Mercedes F1 team heeft de oorzaak van het probleem met de remschijf van Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor de GP van Duitsland nog steeds niet gevonden.


Vorig weekend moest Lewis Hamilton de strijd al staken tijdens het eerste deel van kwalificatie op zaterdag. Een remschijf van de Mercedes begaf het. Na een versnellingsbakwissel startte de Brit als 20ste op de grid. Uiteindelijk wist Lewis Hamilton op zondag toch nog naar het podium te rijden. Hij eindigde als derde en behaalde zo heel wat kostbare punten in de strijd om de titel.

Mercedes heeft bekendgemaakt dat het nog geen oorzaak heeft gevonden voor de zware crash. Een analyse van het voorval heeft niets opgeleverd. De analyse werd uitgevoerd met remschijffabrikant Brembo.

Er moet wel gemeld worden dat Mercedes besliste voor aanvang van de Grote Prijs van Duitsland om de Brembo-remschijven die het normaal gebruikt te vervangen door remschijven van ander merk. Er werden remschijven op de wagen van de Brit gemonteerd van het merk Carbon Industries.

Mercedes doet verder onderzoek naar het falen van de remschijf en hoopt snel een duidelijk antwoord te kunnen geven over het vreemde ongeval met de ‘zilverpijl’ van Lewis Hamilton. Mercedes melde nog dat ze verder zullen blijven samenwerken met Brembo.

Geschreven door Frederic Schoutetens

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België