logo
 

Mercedes vindt oplossing voor versnellingsbakprobleem Nico Rosberg

15 juli 2014 — Het F1-team van Mercedes heeft de oorzaak van de problemen met de versnellingsbak van Nico Rosberg gevonden en er een oplossing voor gevonden.

Nico Rosberg leek in Silverstone opnieuw een goede zaak te gaan doen. De Duitser reed aan de leiding met Lewis Hamilton op de tweede plaats. Nico Rosberg zou dan ook zijn voorsprong in de wk-tussenstand gaan vergroten, tenzij Hamilton hem nog zou passeren, maar toen doken er plots problemen op voor Rosberg.

image
De Duitser kreeg af te rekenen met een versnellingsbakprobleem. Hij probeerde nog wel verder te rijden maar uiteindelijk moest Rosberg opgeven. Nul punten voor de Duitser, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton de overwinning claimde en 25 punten behaalde. Een tegenvaller van formaat voor Rosberg in de strijd voor de titel.

Uiteraard startte Mercedes meteen een onderzoek naar de oorzaak van het probleem. Dat onderzoek is nu afgerond en het team heeft ook een oplossing uitgewerkt die een herhaling van het probleem moet zien te voorkomen.

“Na de race op het circuit van Silverstone hebben we de hoogste prioriteit gelegd bij het uitzoeken van het versnellingsbakprobleem dat Nico had. We hebben er enorm veel tijd en werk in gestoken maar het resultaat is er, we hebben een oplossing tegen de volgende race in Hockenheim”, aldus Paddy Lowe, de technische baas bij Mercedes.

“We zullen ook een aantal updates meenemen naar Hockenheim, updates die we vorige week in Silverstone getest hebben. We hebben er dan ook vertrouwen in dat we komend weekend over een wagen beschikken die betrouwbaarder is en beter zal presteren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België