Mercedes vindt reden voor motorpech van Hamilton

06 oktober 2016 — Na heel wat werk heeft Mercedes de reden gevonden voor het falen van de krachtbron van Lewis Hamilton tijdens de GP van Maleisië.


Lewis Hamilton reed tijdens de GP van Maleisië comfortabel aan de leiding, nadat hij vanop de eerste plaats mocht starten. Met nog vijftien ronden te gaan begaf de motor van Hamilton’s auto het. Red Bull Racing ging lopen met de overwinning en de tweede plaats.

Mercedes ging meteen aan het werk om het probleem te vinden. Op de vooravond van de GP van Japan heeft het bevestigd dat een drijfstanglager stuk ging op het rechte stuk langs start en finish, nadat de oliedruk wegviel in de laatste bocht.

“Onze analyse toont aan dat de krachtbron van Lewis leed aan een drijfstanglager die stuk ging. Dit gebeurde zonder enige waarschuwing na 618 kilometer. Er ging een verlies in oliedruk aan vooraf in bocht vijftien”, luidt het statement van Mercedes.

“Voor dit weekend zal Lewis terugkeren naar de krachtbron uit Singapore en Nico blijft bij de krachtbron die hij gebruikte in Maleisië. We zullen dit weekend alle parameters opnieuw bekijken voor alle krachtbronnen.”

Mercedes heeft ook de introductie van nieuwe krachtbronnen voor de klantenteams uitgesteld.

“De geplande nieuwe krachtbronnen voor vijf rijders van klantenteams zullen uitgesteld worden om bij te leren van de gefaalde krachtbron. Ook zij zullen hun krachtbron uit Maleisië blijven gebruiken.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van MaleisiëLewis HamiltonMercedes

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië