Mercedes vindt ‘vreemde’ oorzaak van problemen Nico Rosberg in Singapore

27 september 2014 — Het Mercedes F1 team heeft de oorzaak van de problemen die Nico Rosberg kende tijdens de GP van Singapore gevonden.


Nico Rosberg kreeg vlak voor de start van de GP van Singapore af te rekenen met problemen aan zijn stuurtje. Ook een stuurwissel loste het probleem niet op, waarna diverse pogingen werden ondernomen om het probleem alsnog op te lossen.

Uiteindelijk slaagde Rosberg erin om de race vanuit de pitlane te starten, maar heel wat functies van zijn wagen werkten niet. De Duitser moest uiteindelijk tijdens het maken van zijn eerste pitstop opgeven.

Bij Mercedes lieten ze meteen weten dat alle onderdelen van de stuurkolom voor onderzoek naar de fabriek waren gestuurd en dat het probleem grondig onderzocht ging worden.

Mercedes heeft nu laten weten dat er een vorm van ‘besmetting’ door een ‘vreemde stof’ heeft plaatsgevonden. Die besmetting heeft een kortsluiting veroorzaakt op Nico Rosberg zijn wagen.

De stof die het probleem veroorzaakte wordt normaal in de fabriek gebruikt tijdens voorbereidende werkzaamheden. Het is vooral vreemd dat er tijdens de rest van het raceweekend geen problemen gecreëerd werden door de aanwezigheid van de stof, wat uiteraard weer tot wilde speculaties leidt over mogelijke sabotage.

Bovendien gebruikt men bij het team dezelfde stuurkolom reeds sinds 2008 en is er sindsdien ook niets gewijzigd aan de procedures ter voorbereiding van het raceweekend, alsook het onderhoud en het gebruik van de betreffende stof.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België