logo
 

Mercedes vreest niet voor een ‘Rosberg-scenario’ met Hamilton

21 december 2017 — In een gesprek met ‘ESPN’ geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff te kennen dat hij niet bevreesd is voor een scenario zoals vorig jaar. Toen besliste kersvers wereldkampioen Nico Rosberg vijf dagen na het behalen van zijn wereldtitel om er de brui aan te geven.


Het contract van Lewis Hamilton loopt volgend jaar ten einde en met het het geval van Nico Rosberg in 2016 in het achterhoofd zou je denken dat ze bij Mercedes op hun hoede zijn. Teambaas Toto Wolff heeft er echter alle vertrouwen in en wil de Brit zelfs wat ruimte geven nadat hij beloofd heeft zijn team tijdig te verwittigen als hij aan stoppen zou denken.

“Lewis doet zijn eigen ding,” aldus Wolff. “Hij wil niet in een vakje gestoken worden omdat de mensen zeggen dat hij zich als racer op een bepaalde manier moet gedragen. Het is heel belangrijk voor hem dat hij zijn vrijheid krijgt en zelf beslissingen kan nemen. Op een bepaalde manier neemt het feit dat alle opties nog open liggen voor hem de druk weg.”

“Ik ben me ervan bewust dat hij binnen twee of drie jaar zomaar iets anders zou kunnen doen. Langs de andere kant weet ik ook dat hij niet zomaar van de ene dag op de andere zal zeggen dat hij er mee ophoudt. Dat is eigenlijk één van zijn sterke punten.”

Wolff wil ook nog eens benadrukken dat de onderhandelingen over een verlengd verblijf van de viervoudige wereldkampioen bij het legendarische merk met de ster goed verlopen.

“De onderhandelingen zijn al een tijdje bezig, nu is het enkel nog op witte rook wachten,” besluit de Oostenrijker. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België