Mercedes vreest terugval zoals in Singapore

06 oktober 2015 — Het Mercedes F1 team mag dan wel in Japan opnieuw bijzonder goed gepresteerd hebben, wat de GP van Rusland betreft is de renstal op haar hoede.


Bij Mercedes vrezen ze immers dat ze net zoals in Singapore een terugval in de prestaties zullen kennen. Dat zou mogelijk zijn omwille van de enigszins gelijkaardige karakteristieken tussen de circuits van Sochi en Singapore.

“Alles verliep in Japan opnieuw goed, we zijn dan ook erg opgelucht na wat ons in Singapore is overkomen,” aldus Niki Lauda. “Ik ben echter bevreesd voor Sochi, dat een gelijkaardig soort asfalt heeft als Singapore. We moeten hard werken en competitief blijven, dan ziet het er goed uit.”

Het probleem dat Mercedes in Singapore ervaarde was dat het de banden van Pirelli niet optimaal kon laten presteren. Voor Sochi voorziet Pirelli de twee zachtste bandencompounds en het zal voor Mercedes dan ook een kwestie zijn om haar banden in Sochi wel goed te laten presteren.

“Japan was een bijzonder weekend voor het team,” aldus Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes. “We hebben sterk teruggevochten na wat ons in Singapore is overkomen. We zijn erg tevreden daarmee, maar we mogen onze focus niet verliezen. Er zijn nog heel wat obstakels op de weg en moeten er voluit voor blijven gaan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België