Mercedes: “We gaven Hamilton alle kansen op de overwinning”

29 november 2015 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft het team Lewis Hamilton alle kansen op de overwinning aangereikt.


Lewis Hamilton moest tijdens de GP van Abu Dhabi tevreden zijn met de tweede plaats. Op zich geen slecht resultaat maar er was toch wel enige verwondering over de door Hamilton en Mercedes gehanteerde strategie.

Voor zijn laatste pitstop naderde Hamilton immers op Rosberg. Toen de Duitser de pits opzocht voor zijn laatste setje banden te laten monteren bleef Hamilton echter nog rondenlang op de baan. Uiteindelijk kwam Hamilton toch binnen, ook al stelde hij over de boordradio de vraag of hij op zijn setje ‘oude’ banden de finish kon halen zonder nog een pitstop te maken.

Opmerkelijk genoeg liet Hamilton toen niet zoals Ferrari-piloot Sebastian Vettel de superzachte banden noteren maar gewoon de zachte band. Mercedes kreeg daardoor onder meer op de sociale media enige kritiek te verwerken maar volgens Toto Wolff was het Hamilton zijn eigen keuze om tijdens de laatste pitstop de zachte bandencompound te laten monteren.

“Eerst en vooral gaven we Lewis alle mogelijkheden om zelf te kiezen welke banden hij wenste te laten monteren. Dat is belangrijk voor de fans om te weten,” aldus Toto Wolff. “Hij kon niet echt een beslissing nemen. De superzachte band ging zo’n zeven tot acht ronden mee, en ook al was de wagen veel minder zwaar, toch zou die band het niet tot het einde volgehouden hebben. Het was een beslissing in zijn garage om voor de zachte band te kiezen.”

“Er werd heel wat overleg gepleegd tussen Hamilton en zijn ingenieur, ik weet niet of dat live op tv is uitgezonden.”

“We wensten hem tegen het einde van de race echt een kans op de overwinning te geven. Uiteindelijk was het zijn beslissing en beschikte hij niet over de snelheid om te winnen,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België