Mercedes: “We hebben de echte snelheid van Ferrari niet gezien”

14 augustus 2017 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hebben we in Hongarije de echte snelheid van Ferrari niet gezien, dit ondanks de dubbeloverwinning die de Italiaanse renstal er behaalde.


Sebastian Vettel won op de Hungaroring, vlak voor teamgenoot Kimi Raikkonen, die er mee voor zorgde dat Ferrari de dubbel veroverde. Tegelijkertijd finishte Mercedes meteen achter beide Ferrari’s, al zegt dat volgens Toto Wolff niets over de onderlinge krachtsverhoudingen.

Toto Wolff denkt dan ook dat Ferrari een heel stuk sneller was dan wat de GP van Hongarije liet uitschijnen.

“Ik denk niet dat we de echte snelheid van Ferrari gezien hebben,” aldus Toto Wolff. “De wagen van Sebastian was overduidelijk beschadigd, zijn stuurtje draaide te veel naar links. Je kon ook zien dat Kimi, wanneer hij vrije baan had na de pitstop van Vettel, erg snelle sectortijden kon rijden.”

Algemeen wordt verwacht dat Mercedes binnen iets minder dan twee weken tijdens het raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps de bovenhand zal halen. Volgens Mercedes kan het er tijdens het raceweekend van de GP van België echter veel closer aan toegaan dan dat sommigen vermoeden.

“Als ze Vettel buiten hadden gelaten, dan had Raikkonen hem waarschijnlijk ingehaald. Hetzelfde geldt voor Verstappen die op nieuwe banden stond en dichterbij aan het komen was. Er vertelde mij ook iemand dat Alonso de snelste rondetijd heeft gereden. Ik denk dan ook niet dat we de echte snelheid van Ferrari hebben gezien, ze hadden een beschadigde wagen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië