Mercedes: “We willen in Frankrijk orde op zaken stellen”

20 juni 2019 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff geeft toe dat zijn team in Canada ontsnapt is aan een desastreus raceweekend. Komend weekend wil zijn team dan ook orde op zaken stellen.


Mercedes en Lewis Hamilton wonnen de GP van Canada maar dat viel grotendeels toe te schrijven aan de tijdstraf die Vettel kreeg. Op pure snelheid werden ze immers door Ferrari geklopt.

Daarnaast kende de renstal ook heel wat problemen, zowel bij Bottas als Hamilton. Bovendien was er ook nog het motorprobleem dat Racing Point F1-piloot Lance Stroll met zijn nieuwe Mercedes-motor had.

“Canada was een soort wake-up call voor ons,” gaf Toto Wolff in een terugblik op de race in Canada toe.

“Nadat we de eerste zes races een erg goede betrouwbaarheid hadden ondervonden we tijdens het weekend in Canada verschillende problemen. Bijna allemaal waren ze aan onszelf toe te schrijven, van het probleem met de brandstofpomp tijdens de eerste oefensessie bij Valtteri, tot het hydraulisch lek bij Lewis zijn wagen op de ochtend van de race.”

“We kenden het geluk dat we die betrouwbaarheidsproblemen kenden op een moment dat we nog de kans hadden om ze op te lossen. We weten echter maar al te goed dat ze ons weekend hadden kunnen ruïneren. Het is dankzij de uitstekende vaardigheden van onze mecaniciens dat dit niet gebeurd is.”

Toto Wolff verwacht komend weekend in Frankrijk opnieuw een intense strijd met vooral Ferrari.

“We verwachten volgend weekend opnieuw een serieuze strijd in Frankrijk,” aldus Wolff. “Het circuit kent enkele gelijkenissen met Montreal en de lange rechte stukken zullen voor ons een uitdaging vormen.”

“In tegenstelling tot in Canada zijn de bochten op het circuit van Paul Ricard er van heel wat verschillende snelheden, wat in ons voordeel zou kunnen spelen. We kijken er naar uit om opnieuw orde op zaken te stellen,” besluit Toto Wolff, die beseft dat Mercedes in de bochten sneller is dan Ferrari.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België