logo
 

Mercedes: “We zullen er vol voor gaan in Abu Dhabi”

21 november 2018 — Met zowel de rijderstitel als de constructeurstitel op zak laat Mercedes-teambaas Toto Wolff weten dat zijn team er komend weekend vol voor zal gaan in Abu Dhabi.


De vooropgestelde doelen zijn voor Mercedes behaald maar dat wil niet zeggen dat ze voor de laatste GP van het seizoen op hun lauweren zullen gaan rusten. Toto Wolff benadrukt dat de ‘Silberpfeile’ in Abu Dhabi op jacht zullen gaan naar hun elfde zege van het seizoen en het zou het mooiste zijn moest Valtteri Bottas dat voor mekaar kunnen krijgen.

“De vieringen in Brixworth en Brackley hebben ons met de voeten op de grond gezet,” aldus Wolff. “Die vijfde dubbelslag op rij, slechts een paar mensen hebben dat voor ons meegemaakt, voelde ongelofelijk en dat moeten we koesteren.”

“Tegelijkertijd wil iedereen de lat nog hoger leggen en nog sterker voor de dag komen in 2019. Nu staat er nog een race op het programma in 2018 en we willen er een mooie show van maken voor al de fans die ons gedurende gesteund hebben, hetzij op de baan, voor de TV of op de sociale media.”

“De druk om het kampioenschap is weg dus kunnen we er deze race vol voor gaan. Onze bolide heeft dit seizoen tien races gewonnen en we willen daar graag nog eentje aan toevoegen. Zeker voor Valtteri die een paar overwinningen heeft moeten laten schieten door tegenslag en teamorders.”

Los van het feit van wat de tegenstand in petto heeft laten de statistieken ons zien dat Mercedes er goed voor staat.

“We hebben al vier keer opeenvolgend gewonnen in Yas Marina, hoewel het een circuit is met trage en medium trage bochten.”

“We hebben al een paar stappen vooruit gezet met onze bolide als het op zulke banen aankomt. Daarom hebben we er vertrouwen in dat we ook in Abu Dhabi sterk voor de dag kunnen komen en dit seizoen met een hoogtepunt kunnen afsluiten,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië