Mercedes: “We zullen Rosberg en Hamilton laten blijven racen”

15 mei 2016 — Ondanks de aanrijding tussen beide rijders en het kostbare puntenverlies blijft Mercedes erbij om beide rijders te laten blijven racen en strijden tegen elkaar.


Hamilton en Rosberg die al strijdend voor de eerste positie richting de vierde bocht tegen elkaar rijden en allebei moeten opgeven. Het zal de spanning tussen beide rijders ongetwijfeld opnieuw doen toenemen.

Er wordt dan ook al snel de vergelijking gemaakt met de GP van België in 2014 toen Rosberg Hamilton aantikte en de Brit moest opgeven. Er ontstond een soort ‘koude oorlog’ binnen Mercedes en uiteindelijk betekende de aanrijding toen zelfs een ommekeer in het kampioenschap.


“We hebben Spa in 2014 achter ons gelaten en het was toen een compleet andere situatie in het team dan nu,” aldus Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes. “Door de benadering waarbij we hen laten racen was het op voorhand duidelijk dat zoiets kon gebeuren maar we zullen hen laten blijven racen.”

“Vandaag was een samenloop van omstandigheden waardoor we als team verloren, dit was anders dan in Spa.”

Wanneer Toto Wolff gevraagd wordt of de rijders nu hun les geleerd hebben nadat ze in Spanje punten verloren antwoordde de Mercedes-motorsportbaas als volgt: “Ik denk dat het sowieso een les was. Ze hebben iets verloren dat een fantastisch resultaat had kunnen zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België