logo
 

Mercedes werkt aan ingrijpende verbetering van het motorgeluid

21 april 2016 — Bij Mercedes is men bezig met het ingrijpend verbeteren van het motorgeluid in de Formule 1.


Van bij het begin van de introductie van de huidige generatie V6-turbomotoren was er felle kritiek op het motorgeluid. Het verschil met het erg scherpe geluid van de V8-motoren, en daarvoor de V10-motoren, was immens.

Reeds geruime tijd probeert men het geluid van de V6-turbomotoren te verbeteren, al is er nog steeds geen ideale oplossing gevonden. Wel is het motorgeluid dit jaar alvast beter dan vorig jaar. Bij een test op de dyno werd vastgesteld dat het motorgeluid van 124db naar 128db werd verhoogd, daar waar bij de V8-motoren 129,5db werd gemeten.

Het loeiharde en erg scherpe geluid van toen is echter nog ver te zoeken, dat beseft ook Pady Lowe van Mercedes.

“We kunnen iets meer doen op het vlak van het geluid. Het geluid moet volgens mij iets luider, maar we hebben al een stap gezet,” zei Lowe tegenover ‘ESPN’. “We zijn aan enkele ideeën aan het werken die het geluidsniveau ingrijpend de hoogte in moeten jagen.”

“Mercedes is de belangrijkste ontwikkelaar van een systeem maar we moeten iets ontwikkelen dat meer geluid produceert zonder dat we aan motorkracht inboeten. Niet eenvoudig, maar het is mogelijk,” besluit Pady Lowe.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België