Mercedes wil 2012 positief afsluiten

31 oktober 2012 — Het hele Mercedes-team is erop gebrand om het seizoen 2012 met een positieve noot af te sluiten.

De laatste GP’s waren de resultaten van Mercedes absoluut niet om over naar huis te schrijven. Sinds Japan wisten noch Nico Rosberg noch Michael Schumacher één enkel punt te pakken. Het team hoopt dan ook om de laatste drie wedstrijden weer wat meer kleur te geven en punten te scoren. Het podium hoort al lang niet meer tot hun ambities.

Nico Rosberg: “Abu Dhabi is een speciale track, mede door de overgang van licht naar donker. De banden zullen ook hier een belangrijke rol voor zich nemen. Ik hoop dan ook dat we hier punten kunnen scoren. We willen hier ook vooral leren over de wagen, met het oog op volgend jaar.”

Rosberg eindigde vorig jaar zesde, in 2010 werd hij nog vierde. Ook Michael Schumacher hoopt dat Mercedes iets geleerd heeft uit de vorige wedstrijd. “Hopelijk kunnen we hetgeen we geleerd hebben in India op een positieve manier omzetten in Abu Dhabi dit weekend.” zegt de Duitser.

Ook Ross Brawn legt uit waarom het belangrijk is om dit jaar nog zoveel mogelijk te leren over de wagen. “We werken nu nog zo hard mogelijk om de wagen van dit jaar nog te verbeteren, terwijl we tegelijkertijd al kijken naar wat we kunnen verbeteren naar volgend jaar toe, aangezien het reglement geen ingrijpende wijzigingen ondergaat.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België