Mercedes wil Hamilton behouden maar ook Verstappen blijft in beeld

20 november 2017 — Bij Mercedes willen ze er absoluut voor zorgen dat Lewis Hamilton ook na volgend jaar nog voor Mercedes blijft racen, al hebben ze ondertussen uiteraard ook oog voor opkomende talenten zoals Max Verstappen.


“Dit jaar heeft Lewis het kampioenschap voor Mercedes gewonnen, dat is simpel,” vertelde Niki Lauda tegenover het Braziliaanse ‘Globo’. “Ik denk dat Ferrari over het beste pakket van chassis en motor beschikte en nu bevindt Red Bull zich ook mee bovenaan. Lewis reed echter als nooit tevoren, met weinig tot geen fouten. Hij reed zoals een God en bezorgde ons de titel.”

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is het daarmee eens. Toto Wolff is dan ook vol lof over Hamilton.

“Hij is de beste rijder waarmee ik ooit heb samengewerkt,” aldus Toto Wolff. “We willen uiteraard dat hij bij ons blijft.”

En volgens Niki Lauda zal Mercedes alles in het werk stellen om Lewis Hamilton bij het team te houden.

“Ervaren rijders worden iedere race beter en dat jaar na jaar. Het is de enige manier om succesvol te worden in eender welke sport,” aldus Lauda.

Mercedes en Lauda houden echter ook jonge racetalenten zoals Max Verstappen in de gaten. De Nederlander verlengde onlangs zijn contract bij Red Bull. Een eventuele overstap naar Mercedes op korte termijn lijkt daardoor uitgesloten.

“Max is de meest fantastische jonge rijder die ik ooit gezien heb, dat staat vast,” vertelde Lauda. “Het enige dat ik hem wil adviseren is om beide voeten op de grond te houden. Hij verliest soms de controle over zichzelf. Indien hij dat beter kan, dan kan hij één van de grootste rijders ooit worden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België