Mercedes wil Hamilton contract van 135 miljoen euro geven

23 november 2017 — Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Mercedes zullen komend weekend in Abu Dhabi onderhandelen over een nieuw contract en naar verluidt zal dat de Brit geen windeieren leggen.


Volgens ‘The Sun’ zal Mercedes Lewis Hamilton een voorstel doen dat hem, de komende drie seizoenen, om en bij de 135 miljoen euro zal laten verdienen, dat komt ongeveer neer op 123.000 euro per dag. Met dat contract zal hij dan ongeveer evenveel verdienen als Sebastian Vettel, die de voorbije twee jaar de best betaalde rijder was.

De huidige overeenkomst van de regerende wereldkampioen met Mercedes loopt pas af einde 2018 maar hij wil zijn contract opwaarderen na zijn wereldtitel van dit jaar. Naar alle waarschijnlijkheid zal Mercedes alles uit de kast halen om hun goudhaantje nog wat langer aan zich te verbinden.

Nadat hij zich in Mexico verzekerde van zijn vierde wereldtitel werd Hamilton met een erehaag onthaald in de fabriek in Brackley.

“Dat is iets dat ik nooit zal vergeten,” vertelde de Brit daarover. “Toen ik aan de poort van de fabriek aankwam stond iedereen me buiten op te wachten om me te verwelkomen. Ik stond echt perplex.”

“Het is dan ook een ongelooflijk jaar geweest en we hebben samen een ongelofelijke weg afgelegd. Ik ben iedereen dan ook enorm dankbaar want ik zit nu al een tijdje in de sport maar de werkethiek die ik in Brixworth en Brackley gezien heb is echt inspirerend.”

“Dit was ook de beste titel omdat we er echt voor moeten knokken hebben met een ander team. We hebben dit jaar ook moeilijkheden gekend en dat maakt dat de voldoening veel groter is,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België