“Mercedes wil in Azerbeidzjan uit de problemen”

23 april 2019 — Na drie dubbeloverwinningen op rij hoopt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vooral dat zijn beide rijders op het stratencircuit van Baku uit de problemen blijven.


“Drie dubbeloverwinningen tijdens de eerste drie races, dat is een fantastische start van het seizoen,’ vertelde Toto Wolff in zijn vooruitblik naar de GP van Azerbeidzjan.

“We zijn erin geslaagde om het maximale te halen uit al de opportuniteiten die zich voordeden, ook al hadden we niet altijd de snelste wagen.”

Volgens Toto Wolff gaat zijn team steeds tot het uiterste om resultaat te boeken, een mooi voorbeeld daarvan was de dubbele pitstop in China. Ook in Azerbeidzjan zal Mercedes alles op alles zetten.

“De volgende race vindt plaats in Azerbeidzjan, waar we de voorbije jaren al enkele entertainende races gezien hebben. Dit jaar zal waarschijnlijk niet anders zijn.”

Het is voor de hand liggend dat de specifieke layout van het circuit in Baku een specifieke afstelling vraagt die een compromis vereist tussen de lange rechte stukken en de erg trage bochten. Minstens even belangrijk is echter een ander aspect: uit de problemen blijven.

“Baku draait niet enkel en alleen rondom performance. Ook het uit de problemen blijven is zeer belangrijk om een goed resultaat te behalen in Azerbeidzjan,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.

Vorig jaar zag Valtteri Bottas een bijna zeker overwinning verloren gaan door een klapband helemaal aan het einde van de race.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België