Mercedes wil in Spanje motorproblemen onder controle krijgen

09 mei 2016 — Een probleemloos raceweekend beleven en de motorproblemen verhelpen, dat is het belangrijkste doel voor Mercedes in Spanje.


Het Circuit de Catalunya is natuurlijk erg bekend voor de F1-teams, aangezien er erg vaak getest wordt. Toch zal het circuit komend weekend voor een heel ander gedrag bij de wagens en de banden zorgen.

“We zijn allemaal tijdens de wintertests al eens naar dit circuit geweest,” aldus Paddy Lowe, technisch directeur bij Mercedes. “Het is nu een compleet ander circuit dan in maart, toen we hier voor de laatste keer waren.”

“Het zal veel warmer zijn en de banden zullen zich helemaal anders gedragen. We beschikken over de harde, medium en zachte band, wat opnieuw voor enkele uitdagingen zorgt. De zachte band zal cruciaal zijn voor de kwalificatie maar zal niet zo goed zijn voor de race. Het zal dan ook cruciaal zijn om de ideale strategie te vinden.”

Cruciaal voor Mercedes wordt echter het onder controle krijgen van de motorproblemen. De voorbije twee raceweekends kreeg Lewis Hamilton telkens met problemen af te rekenen tijdens de kwalificatie. Meer zelfs, tijdens de race zag het er even naar uit dat Hamilton en Rosberg zouden moeten opgeven. Uiteindelijk slaagde Mercedes erin om beide wagens alsnog aan de finish te krijgen en een dubbeloverwinning te behalen.

“De kwalificatie en de racestart zullen eveneens cruciaal zijn, aangezien dit een circuit is waar je moeilijk kan inhalen. Onze belangrijkste prioriteit zal echter oplossen van ons probleem met de MGU-H zijn, waarmee we de voorbije twee raceweekends een probleem hadden. Het team heeft dag en nacht gewerkt om het probleem te begrijpen en we willen dan ook een probleemloos raceweekend beleven.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België