Mercedes wil Romain Grosjean een mooi afscheid in Mercedes F1-bolide geven

06 december 2020 — Romain Grosjean hoopt nog steeds om binnen een week zelf deel te kunnen nemen aan de GP van Abu Dhabi. De Fransman wil op die manier een mooi afscheid van de Formule 1 beleven maar mocht dat niet lukken heeft Mercedes eventueel een 'troostprijs'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Nadat Grosjean op miraculeuze wijze zijn horrorcrash tijdens de GP van Bahrein wist te overleven probeert Grosjean op tijd fit te geraken voor de laatste race van het F1-seizoen 2020: de GP van Abu Dhabi.

Diezelfde race moest ook de laatste race uit de F1-carrière van Grosjean worden maar brandwonden aan zijn handen steken daar mogelijk een stokje voor. Grosjean zou echter niet graag hebben dat zijn laatste ritje in een F1-bolide eindigde met die verschrikkelijke crash.

“Het zou enorm mooi zijn om naar Abu Dhabi te kunnen gaan om te racen,” aldus Grosjean. “Als dat niet lukt dan bel ik ieder F1-team om te vragen of ze me in januari ofzo geen privé-test kunnen geven. Ik wil terug in de wagen kunnen springen en 10-15 rondjes rijden.”


Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff reageerde al door te stellen dat als geen enkel ander team dat wil of kan doen, dat ze dan bij Mercedes een mooi afscheid voor Grosjean willen in elkaar steken.

“Indien men het ons toestaat, en geen enkel ander team waarvoor hij heeft geracet wil hem die kans geven, dan willen wij het doen,” aldus Toto Wolff in Bahrein.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België