Mercedes wil tegen midden september duidelijkheid over Bottas

06 augustus 2017 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hoopt dat er tegen midden september duidelijkheid kan zijn over de toekomst van Valtteri Bottas.


Valtteri Bottas werd erg laat bevestigd voor Mercedes als vervanger van Nico Rosberg. Dit was vooral toe te schrijven aan het feit dat Nico Rosberg geheel onverwacht na zijn wereldtitel zijn afscheid van de Formule 1 aankondigde.

Bottas kreeg als vervanger echter slechts een contract voor één jaar. Mercedes wou op die manier al de opties openhouden met betrekking tot het seizoen 2018. Nu het seizoen 2017 voorbij halverwege is, is de tijd aangebroken om eventuele contractbesprekingen aan te vatten.

“Dit is een goed moment om te praten en over alles na te denken. We hebben voorafgaand aan Hongarije reeds een goed gesprek gevoerd met Valtteri. Voorafgaand aan de laatste races in Azië willen we graag een beslissing nemen,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

Volgens Valtteri Bottas is er alvast geen haast om de contractbesprekingen af te ronden.

“Er kan wat progressie geboekt worden tijdens de zomerpauze aangezien de voorbije maand redelijk hectisch was,” aldus Bottas. “Doordat er zoveel races waren was het moeilijk om meetings en gesprekken te houden. Er is nu zeker en vast wat tijd maar we willen niets overhaasten. Het moet niet voor Spa rond zijn.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië